Халфът на Ювентус Пол Погба беше наказан със спиране на състезателните си права за срок от 4 години.

Свързани новини

29.02.2024 14:32

Изхвърлиха Погба за 4 години от футбола

Видян 2855 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Халфът на Ювентус Пол Погба беше наказан със спиране на състезателните си права за срок от 4 години, съобщават италианските медии. От Италианския антидопингов трибунал днес са приели искането на местната антидопингова прокуратура за максимално наказание срещу френския полузащитник. Причината за строгата санкция спрямо 30-годишния футболист е положителната му допинг проба след двубоя между “бианконерите” и Удинезе на 20 август миналата година, която беше потвърдена и след направения контраанализ. Играчът ще може да обжалва наказанието пред Спортния арбитражен съд в Лозана.

Както е известно, въпросната положителна проба е показала завишени нива на тестостерон в организма на Погба, което доведе до спирането на състезателните му права още през септември. Според информациите играчът, който на 15 март ще навърши 31 години, е приел забранената субстанция посредством хранителна добавка, която му е била дадена от американски лекар.

Самият халф не уведомил Ювентус за приемането ѝ, като от клуба разбрали за това с новината за наличието на допинг в тялото на футболиста. От Старата госпожа със сигурност ще прекратят договора на Погба, чиято огромна заплата беше замразена още преди пет месеца. Така торинският гранд ще си спести около 30 млн. евро от възнагражденията на футболиста по контракта, който е до лятото на 2026 година.

От антидопинговата прокуратура така и не са приели версията на защитата, че Погба случайно приел забранения дехидроепиандростерон, т. нар. "хормон на младостта". Адвокатите на футболиста пък отказали варианта със споразумение, което щеше да гарантира значително намаляване на присъдата. Четиригодишното отстраняване включва месеците от миналия септември насам, когато състезателните права на играча бяха спрени като предпазна мярка. Така тя ще изтече през есента на 2027-а, когато французинът ще е на 34 години.

В своята кариера Погба е играл само за два клуба - Ювентус и Манчестър Юнайтед. За “бианконерите” той има 190 мача с 34 гола и 41 асистенции, а за “червените дяволи” е записал 233 двубоя с 39 попадения и 51 голови подавания. Халфът е четирикратен шампион на Италия, като освен това с Юве е спечелил още две Купи на Италия и три Суперкупи на Италия. Трофеите му с Юнайтед са три на брой: един в Лига Европа и две Купи на лигата. С националния отбор на Франция той е изиграл 91 мача с 11 гола и 9 асистенции. С екипа на “петлите” Погба става световен шампион както при мъжете, така и при младежите до 20 години. Освен това е триумфирал и с трофея от Лигата на нациите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

водолей