За Одермат това е първа победа в дисциплината спускане на най-високото ниво в алпийските ски. До момента швейцарецът имаше осем подиума в стартовете за Световната купа в спускането, като от тях цели седем пъти той финишира втори.

Свързани новини

13.02.2023 10:33

Одермат спечели световната титла в спускането

Видян 2609 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Марко Одермат триумфира в титаничния дуел с Александър Омод Килде и напълно заслужено се окичи със златния медал в мъжкото спускане на Световното първенство по ски алпийски дисциплини в Куршевел и Мерибел.


Швейцарецът стартира с 10-и номер и хвърли ръкавицата на своя норвежки съперник, след като регистрира време от 1:47,05, което бе с 1,09 секунди по-добро от това на временния лидер Флориан Шайдер (Италия). Килде, който стартира с №15, даде много добро време в първия сектор на Еклипс, в който той бе с 0,20 по-бърз от Одермат. След това обаче норвежецът допусна няколко дребни неточности, които компрометираха неговата състезателна линия и в крайна сметка не му позволиха да се пребори с Одермат. Швейцарецът бе най-бърз в двa от шестте сектора на пистата и напълно заслужено стигна до златния медал. Среброто бе за Килде, който в крайна сметка завърши на 0,48 зад новия световен шампион, като за него това е втори сребърен медал от шампионата във френските Алпи след второто място в супергигантския слалом в четвъртък.


За Одермат това е първа победа в дисциплината спускане на най-високото ниво в алпийските ски. До момента швейцарецът имаше осем подиума в стартовете за Световната купа в спускането, като от тях цели седем пъти той финишира втори.


Бронзовият медал бе за отбора на Канада, но не за шампиона от супергигантския слалом Джеймс Крауфорд, койтозавърши пети с пасив от 1,01. Вместо това неговият сънародник Камерън Александър влезе в тройката, финиширайки на 0,89 зад първия.


С мъжкото спускане бе сложен край на скоростните стартове на Световното първенство в Куршевел и Мерибел, което ще продължи тази седмица със състезанията в техничните дисциплини. Те ще бъдат открити във вторник с отборния старт, а ден по-късно ще бъде и индивидуалният паралелен гигантски слалом. От четвъртък до неделя ще бъдат гигантските слаломи и слаломите за жени и мъже, с които ще се закрие 47-то Световно първенство по ски алпийски дисциплини.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете