В първия старт Цолов завърши на трето място, а във второто състезание, което бе сериозно скъсено заради инцидент и кола за сигурност, родният талант завърши втори

Свързани новини

03.10.2022 10:46

Никола Цолов стана шампион във Формула 4

Видян 2209 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



Българинът Никола Цолов е шампион в испанската Формула 4. Родният талант в автомобилните спортове осигури своята титла кръг преди края с едно трето и две втори места в рамките на състезателния уикенд на пистата Навара в Испания.


Цолов, който е пилот на отбора Кампос Рейсинг има 331 точки, като без значение от класирането му в трите старта в Каталуния през ноември, той няма да как да бъде достигнат от основния си конкурент Хю Бартър от Австралия, който има 223 пункта. Бартър успя да спечели и трите старта на Навара този уикенд, но това няма да се окаже достатъчно за него заради доминацията, която Никола Цолов имаше в средата на сезона със спечелените осем поредни състезания.


В първия старт Цолов завърши на трето място, а във второто състезание, което бе сериозно скъсено заради инцидент и кола за сигурност, родният талант завърши втори. Още преди инцидента той бе плътно зад Хю Бартър, като след подновяването на състезанието опита една сериозна атака, но за съжаление неуспешна.


В последния старт за уикенда Цолов вече знаеше, че кара за шампионската титла и с брилянтно представяне той се нареди на второ място, а това бе напълно достатъчно, за да бъде провъзгласен за шампион от испанската Формула 4.
Титлата е огромен успех за българския спорт, а подобно постижение безспорно увеличава шансовете на 15-годишния Цолов да бъде пилот от Формула 3 съвсем скоро, каквито са и очакванията за неговото развитие.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема

Обстановката до голяма степен ще е непредсказуема.