Свързани новини

05.08.2022 11:08

Американска баскетболна звезда бе осъдена в Москва

Видян 4799 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

31-годишната американка Бритни Грайнър - една от най-добрите баскетболистки в света, бе осъдена на 9 години затвор за контрабанда на наркотици от съд в Химки, Русия. Американската гражданка е призната за виновна по чл. 228 (Незаконно придобиване или притежание на наркотици) и 229 (Контрабанда на наркотици в значителни размери) от Наказателния кодекс на Руската федерация.


По време на дебата прокуратурата поиска американката да бъде осъдена на 9 години и половината затвор. В последното си изказване баскетболистката заяви, че признава вината си, но не е искала да наруши руското законодателство. Тя допълнила, че разбира грешката си и че е използвала наркотика, за да се справи с постковид стрес, като поиска прошка от съотборниците, родителите и своята съпруга. Грайнър завърши речта си с думите: "Надявам се, че вашата преценка няма да сложи край на живота ми".


Американката беше задържана с масло от хашиш на летище "Шереметиево" на 17 февруари.


На този ден Бритни каца от САЩ в Русия и докато минава през зеления коридор, привлича вниманието на обучени кучета. След щателно претърсване Грайнър е задържана. За самото задържане бе съобщено публично в началото на март. В багажа ѝ са намерени вейпове, които са пълни с течност със специфична миризма. Вещото лице установило, че течността е масло от хашиш.


На 28 юли беше съобщено, че администрацията на САЩ е предложила обмен на Бритни Грайнър и нейния сънародник Пол Уилън за руснака Виктор Бут.


Грайнър е избирана осем пъти за Мача на звездите на женската НБА, двукратен олимпийски шампион с отбора на САЩ (2016, 2020 г.); двукратен световен шампион (2014, 2018 г.); носител на огромен брой индивидуални награди.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева