Свързани новини

20.07.2021 13:07

Самбото влезе в олимпийското семейство

Видян 1342 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международната федерация по самбо (FIAS) получи пълно признание на Международния олимпийски комитет (IOC). Това решение е взето на сесията на МОК, проведена на 20 юли в Токио (Япония) в навечерието на старта на Олимпийските игри.


Ето как президентът на ФИАС Василий Шестаков коментира събитието:

"FIAS получи временно признание на МОК преди 3 години и през това време трябваше да докажем на целия свят и на себе си, че заслужаваме повече. Този период съвпадна с трудната ситуация в света – пандемията COVID-19, която засегна всички аспекти на живота, включително организирането и провеждането на спортни събития. Но ние се научихме да работим в кризисни условия, да се адаптираме към различни ограничения и да провеждаме международни турнири при нестандартни условия. Отначало мисията изглеждаше невъзможна, въпреки това съвместните усилия ни позволиха да се справим. Това стана възможно до голяма степен благодарение на добре координираната работа на националните и континенталните федерации SAMBO и, разбира се, подкрепата на нашия генерален партньор Роснефт.

Все повече страни отварят врати за нашия спорт. Състезанията по SAMBO се излъчват от телевизионни компании от 68 страни по света, включително телевизионния канал Eurosport, лидер на спортно излъчване. Имената на изключителни представители на SAMBO са известни по целия свят. Благодарни сме на Международния олимпийски комитет за оценката на нашата работа и за вниманието към нашия спорт. Днес направихме още една голяма стъпка към нашата заветна мечта, която е включването на SAMBO в програмата на Олимпийските игри. Поздравявам самбистите от цял ​​свят за това историческо събитие!"



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате