Свързани новини

12.02.2021 15:12

Президентът на Токио 2020 подаде оставка

Видян 1837 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Игрите в Токио 2020 Йоширо Мори подаде оставка в петък след сексистките коментари, но заместникът му ще бъде оповестен на по-късен етап.

Това бе пореден противоречив момент за организаторите на Олимпийските игри, които се опитват да спечелят скептичното местно общество по-малко от шест месеца преди старта на Олимпиадата. 83-годишният Мори предизвика вълна от негативни реакции на домашно и международно ниво, след като каза миналата седмица, че жените говорели твърде много на официални събития, с ръководни органи, спортни звезди и олимпийски спонсори, определяйки собствените си коментари впоследствие като „неподходящи“.

В петък той обяви, че подава оставка с незабавен ефект. „Моето неподходящо изявление предизвика голям хаос. Бих искал да поднеса своите сърдечни извинения. Подавам оставка като президент, считано с днешна дата. Това, което е важно, е да проведем Олимпиадата през юли. Моето присъствие тук не трябва да бъде пречка за осъществяването на това“, каза той на среща на Изпълнителния комитет и съвет на Токио 2020. Появи се объркване относно това кой ще замени Мори, който първоначално избра известния 84-годишен спортен администратор Сабуро Кавабучи за негов заместник. Всичко вървеше по план, като бившият футболист даваше интервюта пред местни медии относно намеренията си след поемане на работата. Но се появиха съмнения относно този избор. „В Организационния комитет има опасения“, предаде вестник Asahi Shimbun в петък сутрин. “Не мисля, че възрастен човек като него ще убеди обществото с встъпването си в длъжност“, бе цитиран източник, въвлечен в организирането на Игрите.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

скорпион