Свързани новини

09.12.2020 09:30

Отказват достъп на българските медии до мача Джошуа - Пулев

Видян 2720 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Едно от най-значимите събития с участието на български спортист за последното десетилетие е тази събота (12 декември) в "Уембли арина" в Лондон, предаде бТВ.


До безпрецедентната дискриминация спрямо родните медии се стигна, след като от промоутърската компания и организатор на гала-вечерта Matchroom Boxing Limited отказват съдействие на българските медии, изявили желание да пътуват за Англия.


Специално за мача на Пулев и Джошуа, Matchroom Boxing Limited бе оторизирана от британските власти и по специално от държавния департамент за медии, култура и спорт да издава на желаещите журналисти специално одобрено от властите писмо за освобождаване от задължителната 14-дневна карантина. Документът, известен като Quarantine Exemption, се прилага в случаите, в които граждани, които не пребивават постоянно в Обединеното Кралство, влизат на територията му по бизнес причини.


Случаят с българските представители на медиите е именно такъв.


Управляваната от Еди Хърн мениджърска компания обаче упорито отхвърля възможността да позволи присъствието дори на един наш репортер или фотограф, както на събитията преди двубоя – открит ден на медиите в сряда, пресконференция в четвъртък и официален кантар в петък, така и на самата среща.


Въпреки предоставените гаранции за пътуване до Острова – самолетни и хотелски резервации, както и направените у нас PCR тестове, молбата за акредитации на всичките 12 български журналисти, сред които е и екип на bTV, не е удовлетворена.


Оправданието на Matchroom Boxing Limited се сменя динамично, с всеки следващ ден. Преди седмица, на медията ни бе обяснено, че за нуждите на журналистите в хотела, в който са настанени и поставени под изолация боксьорите, са отпуснати едва 12 стаи и те вече са ангажирани от британски колеги.


Проверка на bTV обаче установи, че във въпросния хотел има поне още един изцяло свободен етаж, а всеки човек, независимо от неговата професия, спокойно би могъл да си резервира различни вариации от стаи по интернет.


"Закъсняхте. Крайният срок изтече", обяви вчера следобед Франк Смит – CEO на промоутърската компания. Това отново не отговаря на истината. Към него и към съдружника му Хърн, двете мениджърски корпорации, които защитават правата на Кубрат Пулев – американските Epic Sports и Top Rank, са отправили многократни запитвания и са предупреждавали екипа на съперника, че Пулев ще бъде придружен вероятно от голяма група български журналисти, тъй като е считан за един от спортните герои на нацията. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

лъв