Свързани новини

08.12.2020 10:12

Не приеха нито един нов спорт в програмата на олимпийските игри в Париж

Видян 1055 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Международният олимпийски комитет намали комплектите медали, които ще бъдат раздадени на олимпиадата в Париж през 2024 година. Това обяви на пресконференция президентът на МОК Томас Бах, предаде БНР.


"Изпълнителният съвет на МОК, след като разгледа предложенията на Комисията за олимпийската програма, не прие нито едно от 41-те спортове или дисциплини, които бяха предложени за включване в програмата на игрите. Напротив, броят на комплектите медали беше намален от 339 на 329. МОК също ограничи общият брой участници в олимпийските игри до 10 500 за всички спортове. Това е с 600 по-малко, отколкото очакваме в Токио ", каза Бах.


"Очакваме равен брой мъже и жени да вземат участие в игрите - 50/50. В Париж искаме да постигнем пълно равенство между половете", добави ръководителят на МОК.


Международният олимпийски комитет също така реши да намали категориите в турнира по вдигане на тежести за летните олимпийски игри през 2024 година в Париж, съобщи спортният директор на МОК Кийт МакКонъл.


МОК заплаши да изключи вдигането на тежести от Олимпийските игри в Париж след разследване на независима комисия, ръководена от Ричард Макларън, което разкри корупция в Международната федерация по вдигане на тежести, целяща да прикрие положителните резултати от допинг тестовете на спортистите. Унгарецът Тамаш Аян беше принуден да напусне поста президент на централата, който той оглавяваше от 20 години.


"В Рио де Жанейро квотата за вдигането на тежести беше 260 състезатели, за Токио е намалена на 196, а в Париж ще бъде 120. Също така при вдигането на тежести броят на комплектите медали беше намален от 14 на 10. Премахнати са по две категории за мъже и жени. Но МОК все още не е потвърдил провеждането на състезанието по вдигане на тежести в Париж", каза МакКонъл.


През октомври Изпълнителният комитет на световната федерация по вдигане на тежести назначи британецът Майк Ирани за временно изпълняващ длъжността президент на организацията. На този пост той замени американката Урсула Папандреа, която временно оглави централата след напускането на Аян. МОК изрази загриженост относно това решение.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

дева