Свързани новини

27.03.2020 12:07

Удължават договорите на футболистите до края на сезона

Видян 1395 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Актуалните договори на футболистите и треньорите във футбола трябва да бъдат увеличени до края на прекъснатия в момента футболен сезон автоматично, се казва в писмо, изпратено до Английската футболна асоциация от ФИФА. В документа, който е подписан от Работна група при коронавируса и е видян от репортер на Ройтерс, също така се препоръчва трансферният период през лятото да се координира с евентуалните дати за новия сезон, предава БНТ.

Също така в писмото се призовава клубове, играчи и федерации да работят заедно, за да решат проблема с плащането или неплащането на възнаграждения заради непредвидената пауза.

Всички тези казуси са били дискутирани от Работната група на ФИФА, но няма каквото и да е официално и задължаващо решение от страна на Световната централа.

Тази група беше създадена на 18-и март, а тогава в становище беше казано, че ''ФИФА ще оцени необходимостта от изменения или временни освобождавания от Правилата й за статута и трансфера на играчи", за да защити договорите както за играчите, така и за клубовете и да коригира периодите за трансфериране и картотекиране на футболистите''.

"Тази работа вече е започнала, а решения ще излязат след консултации с всички ключови заинтересовани страни, включително конфедерации, асоциации, клубове, лиги и играчи, както и техните синдикати", добави FIFA. Повечето национални и международни футболни състезания по света бяха отменени поради пандемията, в това число и турнири като Евро 2020 и Копа Америка.

Местните лиги в отделните страни все още се надяват да се възобновят, когато заплахата от вируса отмине, но конкретните начални дати все още не са определени. Това остави въпроса отворен за изтичащите договори с играчи, които обикновено са до края на сезона.

Ключовото предложение на работната група в документа, видян от Ройтерс, е, че "когато дадено споразумение изтича към първоначалната крайна дата на сезона, такова изтичане се удължава до новата крайна дата на сезона поради форсмажорни обстоятелства".


 


Снимка: Twiter



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

риби