Свързани новини

18.01.2020 12:17

ATP с обширен материал за Гришо

Видян 2909 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Официалният сайт на ATP посвети материал за Григор Димитров, който разказва как е преминала подготовката за сезон 2020 на първата ни ракета, предава Gong.bg.


 


Григор започна новия сезон на ATP Cup, където заедно с отбора на България бяха близо да се класират в топ 8 на отборната надпревара, след като победиха отборите на Великобритания и Молдова.


 


В момента той е в Мелбърн и се подготвя за участието си на Australian Open, където преди три години достигна ½-финалите.


 


Българинът изглежда физически подготвен след интензивните тренировки в Монте Карло по време на предсезонната подготовка. Относно тренировките във фитнеса, Григор казва:


 


„Това е толкова различна болка от това, което изпитваш на корта, защото на корта не можеш да изключиш мозъка си, но тук можеш. Нашата цел е да тренираме здраво, особено в първите седмици от сезона. Винаги си мислиш: „Аз съм тук, където съм, чувствам болка, страдам“, но затваряш очи и преминаваш през това. Това е така и при вдигането на тежести, при карането на колело или при правенето на кардио упражнения, няма значение,“ уточнява хасковлията.


 


Той споделя, че настройката за тенис мач, на корта, не е същата, както във фитнеса


 


„Когато си на корта не можеш да правиш това. Трябва да преследваш топката, да взимаш правилните решения, да освободиш главата си. Но мисля, че фитнесът допринася за нас толкова много на корта и когато си в подобна ситуация по време на тенис мач, ако започнеш да чувстваш безпокойство, нервност или ускоряване на пулса например, можеш да се върнеш към това, което си правил във фитнеса и знаеш през какво си минал. Това ти дава спокойствие, а останалото е психическа игра“, продължава Гришо.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

овен

Ограничете физическото натоварване

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ограничете физическото натоварване, наблегнете на