Свързани новини

10.12.2019 16:12

Италия: шампион по допинг

Видян 1457 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Италия е страната с най-много допингирани спортисти в световен мащаб. Статистическите резултати бяха публикувани от световната антидопингова агенция УАДА. Заловените със забранени субстанции са били 1326 от 117 страни. Италия е на върха с общо 147 спортисти, които са дали положителни проби. Второто място е за Франция с 86, следвана от САЩ със 76. Русия, която бе посочена за най-големия грешник в света по употреба на допинг, е едва на шесто място. Както 19’, вече писа на страната бе наложено безпрецедентно в световната спортна история наказание – отстраняване за 4 години от участие във всички големи състезания.



В същото време САЩ и Канада дори възроптаха срещу „мекото” според тях наказание за Русия. Двете страни заявиха, че смятат да обжалват минималната санкция: не искат руснаци на големи състезания изобщо, и под друг флаг.



В същото време президентът на Русия Владимир Путин заяви, че решението на Световната антидопингова агенция противоречи на олимпийската харта и поради тази причина Русия ще подаде жалба в съда:  "Решението на УАДА противоречи на олимпийската харта и имаме всички основания да подадем жалба в КАС (Спортния арбитражен съд в Лозана). Има и други съображения, но е нужно всичко да бъде анализирано от специалисти и юристи", коментира Путин.



Президентът на Русия счита, че руските спортисти трябва да се състезават на големите международни състезания под националния флаг, тъй като УАДА няма претенции към Олимпийския комитет на Русия.
"Доколкото разбирам WADA няма претенции към Руския олимпийски комитет и при това положение, страната трябва да участва под националния флаг. Такава е олимпийската харта. По мое мнение всяко наказание трябва да бъде налагано индивидуално. Наказанията не може да имат колективен характер и да се налагат на хора, които нямат нарушения", каза още руският лидер.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате