Свързани новини

30.09.2019 10:19

Допингирани американци триумфираха в спринта на 100 м. на световното в Доха

Видян 1707 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Двама американци с изключително спорни визитки триумфираха в най-интересната дисциплина – бягането на 100 метра при мъжете на световното първенство по лека атлетика в Доха. Крисчън Коулман спечели световната титла, след като записа време от 9,76 секунди, което е негов личен рекорд. Триумфът му е изключителен успех, имайки предвид факта, че до последно не бе ясно дали той ще бъде допуснат да се състезава на шампионата. През сезона американецът пропусна няколко допинг проверки на Международната антидопингова лаборатория (УАДА), но въпреки това той бе допуснат до участие. На второ място се класира наказваният два пъти доживот заради употреба на забранени вещества Джъстин Гатлин (САЩ), който бе посрещнат с бурни освирквания от публиката на стадиона. Американецът за пореден път усети „любовта на публиката”, след като всички зрители в Доха показаха неудобрението си от неговото участие. Трябва да се отбележи, че това не е прецедент, 37-годишният спринтьор е освиркван при всяка своя поява извън границите на САЩ. Трети в спринта остана носителят на три златни олимпийски медала от Рио 2016 канадец Андре де Грас.


Любопитен е фактът, че световното първенство в Доха не успява да предизвика особен зрителски интерес. Дори по време на най-атрактивната дисциплина при мъжете стадионът остана полупразен. Според експерти липсата на голяма звезда в леката атлетика, както преди беше Юсейн Болт е довела до този отлив на зрителски интерес.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

дева

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите

Денят е подходящ да се фокусиране върху детайлите.