Свързани новини

05.11.2018 14:51

България няма шанс за домакинство на Световното, смята Стоичков

Видян 1280 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България няма никакъв шанс да спечели домакинство на световното по футбол, смята Христо Стоичков. Той направи голямо парти в Маринела за премиерата на книгата си.


Миналия петък министър-председателят Бойко Борисов заговори за възможността страната да се кандидатира за домакин на мондиала през 2030 г. По думите му кандидатурата ще е съвместна с Гърция, Румъния и Сърбия. Комшийските ръководители отрекоха да има договорка за Мондиал.


"Никога няма да стане! Как да стане? Няма шанс никакъв! Никакъв! Кой го каза това", заяви Стоичков в сутрешния блок на БНТ.


"Едно е да кандидатстваш, друго е дали ще ти дадат възможност да стигнеш дотам. Всеки може да кандидатства - да направи там 100 метра път, две релси да направи. Всеки може да направи. Няма шанс, нямаме никакъв шанс", заяви Стоичков.


Шансовете на България да приеме Мондиала през 2030 г. наистина изглеждат илюзорни, защото тогава се навършват точно 100 години от първия световен шампионат, провел се в Уругвай. Именно уругвайците, съвместно с Аржентина и Парагвай изглеждат като фаворити да организират първенството през 2030 г.


Намерение да приемат "семейно" световното имат също Англия, Ирландия, Уелс, Шотландия и Северна Ирландия, както и Мароко, Испания и Португалия.


На този етап България няма нито един стадион, който да покрива дори минималните стандарти на ФИФА за организацията на мачове от подобен ранг.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

лъв