14.09.2018 09:31

Франция преклони глава пред Везенков и компания

Видян 1388 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна



България победи Франция със 74:68 в мач от втората фаза на квалификациите за баскетболното световно първенство. Двубоят се игра в "Арена Ботевград".

За гостите това бе първа загуба по пътя към Мондиал 2019 в Китай. Двата тима не се бяха сблъсквали от 1994 г. насам, като в исторически план "петлите" все още имат преимущество - 12 успеха срещу 10 за "лъвовете".

Последната победа на България над Франция е на онзи паметен 17 ноември 1993 г., , преди четвърт век. Тогава баскетболните ни национали сразиха "петлите" в Ямбол, а часове по-късно футболните разплакаха "Парк де Пренс".


Селекционерът Любомир Минчев разполагаше с всичко най-добро, включително звездата ни - Александър Везенков ("Олимпиакос"). На линия бе и американецът с български паспорт Дий Бост ("Химки").

Французите, европейски шампиони от 2013 г., пристигнаха у нас със състав, в който личат имената на Никола Батум ("Шарлът Хорнетс") и Нандо Де Коло (ЦСКА Москва).


"Лъвовете" започнаха отлично и водеха с 9:7 след 4 минути игра. С добра атака и агресивна защита тимът на Любомир Минчев отбеляза 6 безответни точки и стигна до аванс от 15:7. Последваха две тройки на звездата на "петлите" Никола Батум и Франция намали до 13:17.

Александър Везенков и компания отговориха със силна серия и разликата набъбна до 11 точки при 26:15 за България. Франция влезе в серия от 8-0, а първата част завърши с три точки преднина за нашите - 26:23.

Гостите продължиха серията си и обърнаха до 26:28. След четвърт час игра "лъвовете" изоставаха с 30:32. До края на частта водачеството се менеше често, но все пак българският тим имаше точка аванс на почивката - 45:44.

Третата четвъртина бе равностойна и всичко се реши в последната, преди която таблото в "Арена Ботевград" показваше 59:58 в полза на "трикольорите".

Момчетата на Любомир Минчев продължиха с отличната игра и в крайна сметка затвориха мача при 74:68.


Най-резултатен за България бе Дий Бост със 17 точки, като добави и 6 борби и 1 асистенция. Димитър Димитров вкара 16, Павел Маринов - 13, а Божидар Аврамов отбеляза 9, колкото и Александър Везенков, който завърши с 8 борби.

За французите над всички бе Никола Батум със 17 точки, а Едуин Джаксън и Пол Лакомб се отчетоха с по 13.

Стартовите петици:

България: Станимир Маринов, Дий Бост, Павел Маринов, Димитър Димитров, Александър Везенков

Франция: Андрю Албиси, Нандо Де Коло, Никола Батум, Амин Нуа, Мустафа Фал


Източник: бТВ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

овен

Днешният ден ви носи енергия за нови начинания

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днешният ден ви носи енергия за нови начинания.