15.12.2015 10:28

Путин и Бокова откриха Четвъртия международен културен форум в Санкт Петербург

Видян 1248 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Четвъртият международен културен форум в  северната столица, както е известен още Санкт Петербург бе открит вчера при рекорден брой участници в него достигащи 7000 човека, предаде БНР. Това е 100 пъти повече  в сравнения с първия форум през 2012 година. На форума в Санкт Петербург, който ще продължи три дни, присъстват повече от 36 делегации от различни държави в Европа, Близкия изток, Азия  и Африка водени от министрите на културата на тези страни. Независимо от сложните външнополитически процеси на форума в Санкт Петербург са пристигнали авторитетни представители от различни области на културата, каза пред журналистите днес руският заместник - министър на културата Александър Журавский.


Тазгодишното издание е посветено на 70 годишнината от създаването на световната културна организация ЮНЕСКО и по този повод тук е и генералният й директор Ирина Бокова.  Генералният директор на ЮНЕСКО Ирина Бокова припомни в словото към участниците, че в Петербург е било прието посланието за запазването на културното наследство. В словото си президента Путин каза, че Русия има много сериозен интерес да сътрудничи с ЮНЕСКО в областта на опазването на световното културно наследство. В рамките на форума Владимир Путин ще приеме Ирина Бокова и ще разговаря с нея.


 На форума в Петербург ще бъде отбелязана и една друга важна годишнина за Русия, а именно 25 годишнина от появата на списъка на руските обекти от световно културно наследство на ЮНЕСКО. В Петропавловската крепост бе открита паметна плоча, информираща, че историческият център на старата столица е бил първия обект в списък на ЮНЕСКО в Русия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв