Григор Димитров се класира на четвъртфинал на турнира от сериите Мастърс в Маями след победа с 3:6, 6:3, 7:6 (3) срещу Хуберт Хуркач (Полша) за 2 часа и 41 минути игра.

Свързани новини

27.03.2024 10:04

Григор Димитров на 1/4-финал в Маями след обрат срещу Хуркач

Видян 1131 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Григор Димитров се класира на четвъртфинал на турнира от сериите Мастърс в Маями след победа с 3:6, 6:3, 7:6 (3) срещу Хуберт Хуркач (Полша) за 2 часа и 41 минути игра. Българинът стигна до петата си победа в пет мача срещу поляка, който е девети в световната ранглиста.

За Димитров това е и най-доброто класиране в Маями в кариерата.

В началото и двамата имаха проблеми на сервис, но все пак успяваха да печелят подаванията си. Хуркач стигна до първата точка за пробив в шестия гейм, но Димитров я отрази с излизане на мрежата. В осмия гейм обаче българинът допусна пробив след няколко грешки и изостана с 3:5. Хуркач взе своето подаване и затвори първия сет.

В началото на втория и двамата пропуснаха възможности за пробив. Димитров продължаваше да допуска повече грешки, като спаси нов брейкбол и все пак поведе с 3:2. В следващия гейм обаче той стигна до два шанса за пробив, но Хуркач се справи. С нов страхотен удар Димитров отново взе предимство и този път го реализира, за да поведе с 4:2. Българинът поддържаше преднината си и прати мача в решаващ трети сет.

Димитров имаше предимство в следващите минути, но така и не успя да пробие. Той пропусна точка за пробив в петия гейм. Макар и трудно, и двамата печелеха подаванията си, като в крайна сметка се стигна до тайбрек. В него Димитров поведе с 2:0, а Хуркач изравни. При следващото разиграване Димитров получи точка, след като Хуркач докосна мрежата. Полякът се ядоса на решението на съдията и удари ракетата си в земята. Непредизвикана грешка на Хуркач направи резултата 4:2 за Димитров. Той стигна до три мачбола при 6:3 в своя полза и реализира още първия.

Българинът направи 46 печеливши удара, както и 38 непредизвикани грешки.

На четвъртфинала Димитров ще срещне водача в схемата Карлос Алкарас. Испанецът победи с 6:3, 6:3 Лоренцо Музети (Италия). Димитров има една победа и три загуби в срещите си с Алкарас до момента.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

риби