Свързани новини

26.07.2021 16:07

Великобритания забранява рекламите на вредните храни

Видян 2743 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Премиерът на Великобритания Борис Джонсън настоява да бъдат забранени рекламите на нездравословна храна по телевизията преди 21 часа и изцяло в интернет. Законът ще влезе в сила до края на следващата година и беше приет от правителството, въпреки изненадващо малките ползи за здравето, които правителството очаква да има от него. Правителствената оценка показва, че средностатистическото британско дете ще консумира между 0.1% и 3.9% по-малко калории на ден в резултат на ограничаването на рекламата. Децата във Великобритания на възраст от 7 до 10 години обикновено консумират между 1500 и 2000 калории на ден, пише Financial Times.

Малките промени са от голямо значение. Средно хората във Великобритания консумират само 195 излишни калории на ден, приблизително еквивалент на един пакет чипс. Ако половината от тези, които в момента са с наднормено тегло, намалят приема си с 250 калории, те ще се преместят надолу в класацията за тегло и 10 млн. души ще се радват на още поне две години здравословен живот. Правителството прогнозира, че инициативата за забрана на реклами има потенциала да намали броя на затлъстелите деца с повече от 20 хил.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 26.07.2021 18:02

    а така, изплюха камъчето - PCR тестовете не различават грип от ковид Recent News CDC to Withdraw Emergency Use Authorization for RT PCR Test Because It Cannot Distinguish Between SARS-CoV-2 and the Flu

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

риби