Видеоклип, разпространен в социалните медии, показва как батарея Patriot, разположена в украинската столица, изстрелва бараж от ракети по прииждащи руски цели. Секунди по-късно в района се вижда голяма експлозия.

Свързани новини

16.05.2023 14:13

US ракети Пейтриът са унищожени при хиперзвуков удар: Москва

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прецизен удар с руска хиперзвукова ракета "Кинжал" е унищожил система за противовъздушна отбрана "Пейтриът" в Киев, съобщи Министерството на отбраната в Москва във вторник. Преди това украинското правителство твърдеше, че ракетите "Кинжал" са били прихванати от произведената в САЩ оръжейна платформа.

Руските военни не предоставиха повече подробности за удара, за който Москва за първи път твърди, че е поразила системата с далечен обсег на действие, доставена на Украйна от западните ѝ поддръжници.

Киев съобщи, че е устоял на масирана ракетна атака от руските сили в понеделник вечерта. Украинските военни твърдят, че са прихванали шест ракети "Кинжал", в допълнение към различни други въздушни цели.

Руското министерство потвърди нападението в ежедневния си брифинг във вторник, като заяви, че е използвало прецизни оръжия с голям обсег, за да порази военни цели, включително "позиции на украинските войски и места за съхранение на боеприпаси, оръжия и военна техника, доставени от западни държави".


Видеоклип, разпространен в социалните медии, показва как батарея Patriot, разположена в украинската столица, изстрелва бараж от ракети по прииждащи руски цели. Секунди по-късно в района се вижда голяма експлозия.   

Миналата седмица украинското правителство заяви, че е използвало система "Пейтриът", за да постигне първото в историята сваляне на ракета "Кинжал". Снарядът е хиперзвуково оръжие, чиято скорост прави практически невъзможно да бъде прихванат.

В разговор с руски медии анонимни източници от руското Министерство на отбраната отхвърлиха украинското твърдение като "пожелателно мислене". Някои издания предположиха, че Киев е идентифицирал погрешно отломки от по-бавна балистична ракета "Искандер", която е наземно оръжие, споделящо някои конструктивни особености с въздушната ракета "Кинжал".


 









 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

козирог