Сенатор Линдзи Греъм

Свързани новини

19.03.2024 14:52

Украйна да призовава млади войници: US сенатор

Видян 335 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сенатор Линдзи Греъм (САЩ) призова украинските законодатели бързо да приемат закон за мобилизация , който ще даде право на повече граждани да бъдат призовани в армията, и остро оспори освобождаването на мъжете под 27 години от участие в борбата, съобщи washingtonpost.com.

 В същото време той се застъпи за схема, при която САЩ ще предоставят на Украйна заеми вместо безвъзмездна помощ.

Киев обяви обща мобилизация през февруари 2022 г. малко след началото на конфликта, като право на повикване имаха мъжете на възраст между 27 и 60 години, въпреки че доброволци можеха да бъдат и тези над 18 години. През декември украински официални лица предложиха законопроект за разширяване на обхвата на наборната служба, като се съобщава за планове за изпращане на до 500 000 свежи войници на фронтовата линия.

В понеделник Греъм замина за Киев, за да обсъди с президента Владимир Зеленский продължаващата подкрепа на САЩ за Украйна. Говорейки пред репортери, той заяви, че се надява, че тези, които имат право да служат в украинската армия, ще се присъединят към борбата. "Не мога да повярвам, че [прагът за наборна служба] е 27 години", добави той, цитиран от "Вашингтон пост". "Вие сте в битка за живота си, така че трябва да служите - не на 25 или 27 години".

Греъм също така подчерта, че украинците трябва да служат, независимо дали САЩ изпращат оръжие на Киев или не. "Без значение какво правим, вие се биете за вас".
САЩ изпитват затруднения да одобрят искането на президента Джо Байдън за отпускане на помощ в размер на 60 млрд. долара за Украйна поради опозицията от страна на републиканците, които настояват Белият дом да направи повече за засилване на сигурността по южната граница.


Освен това Греъм изглежда подкрепи подхода на кандидата за президент на ГП Доналд Тръмп, който се застъпи за предоставяне на помощ на Киев под формата на заеми при "изключително добри условия".



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

лъв