Свързани новини

10.11.2021 17:31

София финансира донорски инвитро процедури за 250 000 лв.

Видян 991 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Специалният съвет по общинската Програма за подпомагане на двойки, нуждаещи се от инвитро процедури с донорски яйцеклетки, днес разгледа документите на 9 семейства, кандидатствали за финансиране от Столична община. Само едно от семействата, обаче беше подало всички изисквани  по правилата на програмата изследвания и справки, и днес беше одобрено за финансиране на инвитро процедури.


Останалите двойки ще трябва да внесат липсващите документи, които да бъдат разгледани на следващо заседания на Програмния съвет.


Над 200 семейства до момента са кандидатствали по програмата на Столична община, от които 111 двойки са били финансирани за инвитро процедури на обща стойност близо 250  000 лв.


 В резултат до момента са родени 28 бебета, а още 7 са на път. Тъй като не всички двойки съобщават дали инвитро процедурите се увенчават с успех, не винаги има обратна информация за отделните случаи.


От 2015 г. насам всяка година СО подпомага жени с репродуктивни проблеми по програмата, която бе създадена съвместно с организациите "Майки за донорство" и "Искам бебе".  В бюджета на София ежегодно се предвиждат по 70 000 лв. за финансиране на част от необходимите инвитро процедури с донорски яйцеклетки.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

козирог