Свързани новини

30.08.2021 11:38

Под карантина е детското отделение на болницата в Перник

Видян 988 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Под карантина е детското отделение в пернишката многопрофилна болница „Рахила Ангелова“. Отделението е затворено в събота заради случай на Covid-19 . Заразен е човек от персонала, каза директорът на лечебното заведение д-р Анатоли Митов, предаде БНР.


В отделението има четири деца. Резултатите от направените им изследвания са отрицателни. Отрицателни са и пробите на останалата част от персонала.


Тъй като в Перник няма друго детско отделение, докато отделението е под карантина, нуждаещите се от спешна медицинска помощ деца ще бъдат насочвани към болници в София.


През септември миналата година детското отделение отново беше затворено за известен период от време заради болен от коронавирус лекар.


Д-р Митов заяви, че отдавна е спрял да брои каква част от медиците са ваксинирани, тъй като не може да ги накара насила.


„Които са искали са се ваксинирали“,  каза болничния шеф.


По думите му с всеки следващ ден ситуацията се усложнява. Тази сутрин пациентите с Covid- 19 в пернишката болница са били 39 при разкрити 58 легла.


„Като не се ваксинират, това става. В реанимация имаме 4-5. Протича сериозно и сложно“, добави д-р Митов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.08.2021 13:01

    протича сложно при ваксинирани, да не лъже, всички ваксинирани са с корона и са заразни, поне 3 месеца трябва да са в карантина, а не да разнасят заразата, За останалите с вирози не е ясно точно какви са , защото писиар - тестовете са фалшиви, нагли и прости та дрънкат част от медиците и политиците.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв