Свързани новини

16.12.2021 13:22

Обмислят въвеждане на зелен сертификат за държавната администрация

Видян 1574 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството е взело решение да се премине към държавна администрация без COVID-19. За целта се обмисля въвеждане на зелен сертификат. Това обяви шефът на кабинета на Кирил Петков Лена Бориславова на брифинг в Министерския съвет, предаде Нова тв.


„Обсъдени са въвеждането на зелен сертификат и това как да се даде алтернативна възможност на хората без такъв документ да си правят тестове, за да не се пречи на хората да упражняват правото си на труд. Това е стратегия, която ще бъде приложена не по-рано от март 2022 г.”, подчерта Бориславова.


Премиерът Кирил Петков ще подпише заповед в рамките на деня за отсрочено въвеждане на изискване за зелен сертификат за всички, които влизат в сградата на Министерския съвет. Тя ще влезе в действие след не по-малко от 40 дни. Ще бъде осигурен ваксинационен пункт за служителите, които искат да се ваксинират доброволно.


Изискването за зелен сертификат ще се прилага главно към държавната администрация. Журналисти и граждани ще бъдат обслужвани при спазване на всички противоепидемични мерки.


На заседанието на МС в четвъртък е бил изслушан и доклад на Министерството на здравеопазването за оценката на COVID кризата и какви да са стъпките към преминаване към една информационна кампания за повишаване на ваксинацията. „Така гражданите, които страдат от специфични заболявания, ще могат да получат конкретни и научни данни за това как ще им повлияе ваксината”, посочи Бориславова.


 


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 маски долу 16.12.2021 14:38

    Кирчо лъжеца защо в предизборната си кампания не каза, че ще въвежда принудителна ваксинация чрез задължителен сертификат и пускане на РСМ в ЕС, а говореше точно обратното и с колко депутата щеше да бъде предателската му нефелна партия?! Отшелничеството му с години извън България му е притъпило разбирането на българската психология и скоро ще гризне дръвцето, независимо от съпорта на Херо!!!

  • 001 Anonimen 16.12.2021 13:34

    По-добре постоянно тестване както в Италия включително и за носителите на ковид -ваксинираните.Сертификата също е "заразен"и е безмислен за всеки нормален,като изключим лудостта на величията днес по света.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

козирог