Националната сигурност не трябва да се разглежда като "игра с нулева сума", настоя той и добави, че вместо това държавите трябва да се стремят да намерят решения, които да са от полза за всички.

Свързани новини

12.11.2022 17:10

Индия не вярва в "световен ред, в който малцина се смятат за по-висши от другите"

Видян 5711 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истински стабилен и справедлив световен ред може да бъде създаден само когато държавите престанат да се опитват да гарантират собствената си сигурност за сметка на другите, заяви индийският министър на отбраната Раджнат Сингх.

В реч пред Националния колеж по отбрана Сингх заяви, че светът трябва да разработи колективен подход към сигурността.

"Индия не вярва в световен ред, в който малцина се смятат за по-висши от другите", каза той и добави, че стратегическата политика на Индия трябва да бъде "морална"

Ако сигурността се превърне в наистина колективно начинание, светът ще може да започне да създава "глобален ред, който е от полза за всички нас", добави Сингх.


Националната сигурност не трябва да се разглежда като "игра с нулева сума", настоя той и добави, че вместо това държавите трябва да се стремят да намерят решения, които да са от полза за всички.

"Не бива да се ръководим от тесен личен интерес, който не е от полза в дългосрочен план", предупреди министърът на отбраната, като призова лидерите да възприемат принципа на "просветения личен интерес", който ще направи нациите им по-устойчиви на сътресения.


"Силна и просперираща" Индия не трябва да се изгражда за сметка на другите - каза той. Вместо това Ню Делхи предпочита да "помага на други нации да реализират пълния си потенциал"

Министърът също така предупреди за нарастващото въздействие на "информационната война" и кампаниите за фалшиви новини върху политическата стабилност, които според него се използват за "инженеринг на мнението или гледната точка на масите"

Тази информационна война е "най-очевидна в продължаващия конфликт между Русия и Украйна", където и двете страни използват социалните медии, за да "разпространяват конкуриращи се разкази за войната и да представят конфликта по свой начин".


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв