Началникът на кабинета посочи, че е предоставена много добра възможност на представителите на ЕНП да бъдат запознати с фактите

Свързани новини

22.03.2022 09:52

Европрокуратурата ще има собствена администрация и следователи у нас

Видян 1332 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Правителството подготвя законопроект, който да обособи собствена администрация на европейската прокуратура у нас. Към нея ще бъдат зачислени разследващи полицаи и следователи, които да могат оперативно и независимо да провеждат всички необходими разследвания в страната. Това съобщи началникът на политическия кабинет на премиера Кирил Петков Лена Бориславова.



По това време Петков разговаря с евродепутати от Европейската народна партия във връзка с ареста на бившия премиер и лидер на ГЕРБ Бойко Борисов.



По повод срещата на премиера с представителите на ЕНП Бориславова каза, че това е много добра възможност за евродепутатите да бъдат запознати с фактите от страна на министър-председателя и министъра на вътрешните работи във връзка със събитията от последните дни. Както и със системните проблеми на правосъдната система и управлението на евросредствата.



"Изложени бяха факти и обстоятелства за ситуацията с язовирите, подозрителните кредити от Българската банка за развитие, строежа на автомагистрала Хемус, както и много други системни нарушения“, каза Бориславова.



"И двете страни в разговорите подчертаха високото доверие в Европейската прокуратура и делегираните прокурори у нас“, посочи тя.



Бориславова категорично отрече да е е имало политически натиск върху разследването на Бойко Борисов: "Роля на премиера е да даде пълна свобода на действащите органи. Знам, че това е ново за някои органи и политици, но така ще функционира държавата занапред”.













Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

везни