Свързани новини

15.12.2021 16:12

Енергийната комисия предложи смяна на срока на действие на мораториума върху цената на тока

Видян 1054 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Енергийната комисия предложи Народното събрание да смени срока на действие на наложения мораториум върху цените на тока и парното за битовите потребители. Членовете гласуваха срокът да е от с начална дата от 16 декември 2021 до 31 март 2022 година.  "За" новото предложение гласуваха 8 депутати, двама бяха против и двама членове на комисията се въздържаха, предаде Нова тв.


Мораториумът върху цените на тока, парното и водата ще бъде прегласуван утре, съобщиха от Министерския съвет. От правителството определиха мораториума като неясен.


Предложението за замразяването на цените бе направено от ГЕРБ-СДС. То беше подкрепено от всички парламентарни групи без ДПС.


"Решението за мораториум върху цената на тока ще трябва утре да се отмени. Не ви го казвам като назидание, нито като човек с дълъг опит, казвам го като загриженост. Не може парламента да прави грешка върху грешка. Трябваше да намалим 15% на ДДС и щяхме да намалим цената на тока за бита", заяви Рамадан Аталай в началото на заседанието.


"Не съм съгласна с думите на началника на кабинета Лена Бориславова, че решението за мораториум трябва да се отмени. Не съм съгласна за пореден път НС да изпълнява волята на говорител или началник на кабинет при взето вече решения. Това дали решенията са правилни или не, не мисля, че може тя да коментира. Не е съществувала практика до сега друг освен министър или премиер да коментира и да задължава парламента", посочи председателят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова.


Тя настоя да се отправи предупреждение към екипа на премиера Кирил Петков и специално до Лена Бориславова да не изземват различни функции по отношение на законодателния орган на България.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец