Свързани новини

04.06.2021 13:47

Елементарна популистка спекулация е темата за двете Аудита за МО: Каракачанов

Видян 1342 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Елементарна популистка спекулация е темата с поръчката на двата автомобила за Министерството на отбраната. Това каза на пресконференция председателят на ВМРО и бивш министър на отбраната Красимир Каракачанов, предаде Фокус.

Относно поръчката за 2 служебни автомобила Каракачанов коментира: „Всички знаете, 4 години сте ме наблюдавали с какъв автомобил съм се предвиждал - модел 1997 г., беше на 400 000 км. Автомобилът на началника на отбраната е модел 2002 г. Решихме, че ще дадем личен пример, че не сме ние приоритетът. Препоръчвам на моя приемник да слезе от колата на НСО и да се качи на мерцедеса, на който аз се водих“. Той уточни, че не се е возил на автомобил на НСО нито като зам.-председател на НС, нито като министър на отбраната. „Когато те обгрижва НСО е лесно да кажеш какви са тези луксозни автомобили, за какво им е на армията. Да вземе този, в който се водих аз или началникът на отбраната. Предложението за автомобилите не е мое, идва от Щаба по отбраната“, допълни Красимир Каракачанов.

„Това е елементарна популистка спекулация, която е внушена на министъра. Впечатлението ми за новия министър е, че е интелигентен. Недостойна спекулация. Има си изискания за сигурност. След като един служебен министър и НСО са преценили, че работата му изисква да е охраняван и возен, защо един бъдещ министър и началник на отбраната да нямат един нормален автомобил, какъвто изисква работата им“, попита Каракачанов.


На служебния кабинет пожелавам приятно ровене в Министерство на отбраната, заяви Каракачанов.

„Вчера служебното правителство реши да атакува и патриотите. Министър Георги Панайотов не беше добре подготвен и частично подведен. Не е точен като казва, че той е възложил проверка. Всъщност проверката съм възложил аз – за периода 2018 и 2019 г. Възложил съм я на одита в Министерство на отбраната. Всичко, което казвам, се проверява лесно по документи. На 5 май 2021 г. съм написал резолюцията на този доклад и съм го изпратил за допълнителни компетенции“, коментира Каракачанов.

„Излиза, че МО последните години не е имало никакъв контрол. Искането за одит е възложено от мен и резолюцията, когато е бил готов одитът, е поставен от мен. Защо е подведен – служебното правителство се опитва да провежда една политика, с която да вади истини или полуистини, с които да компрометира бивши министри от предното управление. По отношение на МО им пожелавам приятно ровене“, заяви Красимир Каракачанов. 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 00104.06.2021 13:57

    На тоя урод дебел трябва да се изземе цялото движимо и недвижимо имущество в полза на държавата за продаване на държавни интереси с цел извличане на ползи за собствена изгода ! Примери много, но най-фрапиращ е купуването на Ф-16 за 2.5 млрд. нарисувани на хартийка срещу 10% комисионна ! Не е патриот този нещастен търбух а родоотстъник и предател на България ! Който му вярва е овца и няма нищо общо с хомосапиенс !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

лъв