Свързани новини

11.12.2020 13:49

БСП иска одит от Сметната палата на дружеството Монтажи АД

Видян 1010 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

БСП иска Сметната палата да направи одит на дружеството „Монтажи“ АД, избрано за ремонт на язовири, посочени от правителството. Социалистите смятат, че не е спазен Законът за обществените поръчки. Депутатът Румен Гечев обяви, че БСП внася в Народното събрание проекторешение и иска проверката да обхване периода 2017-2020 г., предаде БНР.


„Има ли дружеството необходимия капацитет - технически и човешки ресурси, за извършване на посочената дейност? Ползва ли дружеството подизпълнители и какви са критериите те да бъдат подбрани? С какви документи се доказва качеството на изпълнение извън обяснените критерии за избор? Ние искаме НС да приеме решение за възлагане на проверка от страна на Сметната палата. Ние знаем отговорите на тези въпроси и те са изключително обезпокоителни“.


БСП обяви, че разполага с информация кои са частните фирми, които са усвоили държавни средства, а ремонти на места дори не са извършвани. Румен Гечев уточни, че става дума за 500 милиона лева, отпуснати от държавата за ремонта на 416 язовира.


„Това може да се окаже един от венците на предизборната корупция на управляващите и Сметната палата трябва да уточни кои са тези фирми, да видим какви интересни личности евентуално са имали въздействие върху „Монтажи“ за разпределението на тези средства. Някои чекмеджета се пълнят всеки ден, но ние искаме да видим защо не се пълнят язовирите и защо те не отговарят на техническите параметри, а те не отговарят, защото парите не отиват там, където трябва да отиват“, коментира още Гечев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог