Вместо това Петков направи внушението, че изискването на депутати от управляващите партии и опозиционните партии във Виена са именно законопроектите за реформа в службите у нас в контекста на сигурноста с оглед на приемането на България в Шенген.

Свързани новини

11.10.2023 17:37

Австрия уличи Петков в лъжа

Видян 2341 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Виена не е повдигала въпрос за работата на българските служби за сигурност като условие за приемането на България в Шенген, стана ясно на срещата между президента Румен Радев и шефа на австрийския парламент Волфганг Соботка.


Напомняме, че именно това твърдеше съпредседателят на ППДБ Кирил Петков, който в началото на месеца се натресе в Австрия и от там обвърза двете теми. Той се самокомандировал до Виена в качеството си на шеф на комисията по ЕС на НС, Шенген и Еврозоната и само за броени часове сътвори огромен външнополитически гаф. Направил го е уж, за да разговаря за австрийското вето.


Вместо това Петков направи внушението, че изискването на депутати от управляващите и опозиционните партии във Виена са именно законопроектите за реформа в службите у нас в контекста на сигурността с оглед на приемането на България в Шенген.


В свое видео Петков ясно обвързва проблема с Шенген със законите за реформа на службите, които предизвикаха достатъчно скандали на много нива в България. Сега обаче от думите на Волфганг Соботка излиза, че в твърденията на съпредседателя на ППДБ няма нищо вярно.


Напомняме, че веднага след ненужната визита на Петков австрийците едностранно отложиха и посещението на премиера Николай Денков във Виена. По план тя трябваше да се състои на 4 октомври и сега новата дата за приема е 24 октомври. Като формална причина за разместването на графика е посочено заболяване на австрийския канцлер Карл Нехамер, ала според информирани източници става въпрос за “дипломатически грип” на домакините именно заради гафа на Петков.


Във Виена Петков се държал така неадекватно, че буквално вбесил домакините, а канцлерът Нехамер рязко “заболял” от грип, пише Епицентър. В петък от формацията публикуваха във Фейсбук видео, на което той бе заснет на фона на зала с колони със златни капители. Петков обяви, че е в Австрийския парламент, че имал “срещи с депутати от управляващите партии и опозиционните партии” и още в понеделник ПГ на ППДБ ще внесе законопроектите за реформа в службите за сигурност.


Напомняме, че именно позициите на Австрия и Нидерландия са основната пречка за влизането на България и Румъния в Шенгенското пространство. Сега Волфганг Соботка, който бе на посещение у нас по покана на българския си колега Росен Желязков обяви, че “Шенген не работи”. Двете страни са решаващи и по влизането ни в Еврозоната.


 Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 12.10.2023 08:05

    ПростоКирето не знае, че байГаньовският манталитет не се толерира от възпитани хора!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв