Свързани новини

15.12.2011 11:27

Авария в ТЕЦ София остави стотици хиляди на тъмно и студено

Видян 2629 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В София близо 40 хиляди абонати в момента са на аварийно захранване с ток, което може да доведе до прекъсвания. Причината е пожар в трансформатор на столичната топлофикация, който засегна и съоръжения на ЧЕЗ. Проблемите са в централната част на София, кварталите "Илиянци", "Толстой", "Свобода", "Надежда" и промишлената зона "Военна рампа". Нормално захранване с ток ще има, след като Топлофикация отстрани аварията, заяви пред БНР Божидар Гатев, който отговаря за авариите в ЧЕЗ.


Снощи 4 подстанции, собственост на ЧЕЗ, останаха без електрозахранване. Причината е пожар на трансформатор в ТЕЦ "София". Всички наши потребители са електрозахранени още снощи, в авариен режим. След отстраняването на повредата на транформатор 5, ще възстановим нормалното електрозахранване. Винаги в такъв режим на електрозахранване съществуват известни рискове.


Столичната община е започнала проверка за причините, довели до аварията в "Топлофикация София", съобщи председателят на стопанската комисия в Столичната община Николай Стойнев.


Възложили сме проверка на фактите около аварията, предизвикана снощи в ТЕЦ София, защото е крайно неприятно цели райони от София да останат без топлоподаване, особено в тези студени месеци. До края на деня ще чакам резултатите от проверката за това какви са причините – дали тук има човешка грешка, или се дължи на технологични пропуски в работата на дружеството и изобщо в инфраструктурата на дружеството.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

везни