Анонимните твърдят, че са деактивирали няколко руски правителствени уебсайта.

Свързани новини

25.02.2022 09:37

Анонимните обявяват "кибервойна" срещу Русия

Видян 1810 пъти | Коментари 2
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Хакерският колектив "Анонимните" обяви "кибервойна" срещу Русия, като твърди, че е деактивирал няколко руски правителствени уебсайта.




В четвъртък вечерта акаунти в социалните мрежи, които твърдят, че представляват групата, обявиха, че "официално водят кибервойна срещу руското правителство" и са свалили десетки уебсайтове в отговор на военните действия на страната в Украйна.


 


Уебсайтовете на руското правителство, на Кремъл, на Думата, на Министерството на отбраната и на RT бяха засегнати от очевидната кибератака, като някои от тях се забавиха, а други бяха изключени за продължителни периоди през деня.


 


 "F**k #Putin. . Подкрепяме народа на #Украйна. . Ние сме легион. Няма да забравим живота на хората, загинали при режима на Путин", пише в Туитър един от акаунтите, свързани с колектива, а друг акаунт пише: "Престъпният режим на Путин много трудно ще се възстанови от нашите атаки!"




В друга публикация акаунт, който твърди, че представлява Anonymous, заявява, че макар операциите му да са "насочени срещу руското правителство", има и "неизбежност частният сектор най-вероятно също да бъде засегнат".


 


 "Така че, докато хората по света разбиват на парчета вашите интернет доставчици, разберете, че това е изцяло насочено към действията на руското правителство и Путин", се казва в съобщението на акаунта до руснаците.




Като децентрализиран колектив Anonymous няма централна йерархия или ръководство и по този начин е известно, че в дейността му се разглеждат широк кръг въпроси от различни политически гледни точки.




Преди това хакери, свързани с Anonymous, са атакували правителствени уебсайтове на САЩ, Централното разузнавателно управление (ЦРУ), баптистката църква Уестбъро, ИДИЛ, Сциентоложката църква и Фондацията за епилепсия, която през 2008 г. беше атакувана с мигащи стробоскопи, както и много други.


 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 26.02.2022 18:59

    Педалчетата стоят зад теб!

  • 001 Anonimen 25.02.2022 16:29

    Да не би тези педалчета да стоят зад дейности в които се обвиняват така наречените руски хакери?

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

везни