Свързани новини

11.12.2017 09:26

БРИКС връща златния стандарт, Русия ще търгува петрола в биткойни

Видян 3242 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия и Китай се споразумяха, а другите от БРИКС приеха страните им да се върнат към Златния стандарт, който бе отменен преди 46 години в полза на непокритите долари. Това ще доведе до промяна в световната икономика, тъй като страните от БРИКС имат 40% от населението и 23% от БВП на планетата и по всички прогнози ще растат.


Русия допълни, че обмисля търговията си с петрол и газ – като най-голям производител в света, да я преориентира от петродолара в биткойни или друга криптовалута, съобщава RT. Това се подкрепя от 3-ия най-голям производител Иран и от държавата с най-големи запаси на петрол Венецуела, коментира експертът Стивън Бренок пред американската CNBC.


Интересът към златото през 2016 г. е нараснал с 43% според ръста на изтъргуваните количества, достигнали 24 338 тона. Клаудио Грас от Precious Metal Advisory Switzerland коментира: „Това е част от геополитическата тектоника, която личи и по преместването на планини от злато от Запада към Изтока. Китай доминира и все повече ще расте в световната икономика, измествайки САЩ. Създаването от БРИКС на нов златен стандарт е още 1 стъпка към края на доларовото господство”. Той продължава: „Пекин и Москва разбират, че САЩ използва долара за контрол над света, но като приложат нов златен стандат, ще бъдат извън доминацията. И в другите части на Азия златото традиционно е смятано за реалното богатство, което Западът забрави покрай трупането на кредитни необезпечени пари”. Спецът завършва: „Анонсът за котировки на петрола в юани на базата на покрити със злато фючърси в Шанхай, основаването на Азиатската инфраструктурна инвестиционна Банка и на Новата банка за развитие на практика са нещата, с които Китай прави алтернатива на долара и това със сигурност ще промени правилата на играта в света”.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,