Свързани новини

20.02.2017 09:42

Меркел: Искаме още бежанци, ислямът не носи тероризъм

Видян 2103 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Ангела Меркел предизвика огромен скандал в цяла Европа като използва трибуната на Мюнхенската конференция за сигурността, на която се събират много политици от цял свят, включително българският президент Румен Радев и вицето на Тръмп – Майк Пенс. Тя заяви: „Европейският съюз е длъжен да приеме още повече бежанци. Ислямът не е източник на тероризъм”.



Канцлерът на Германия добави: „Обединеният бой срещу ислямския тероризъм е територия, на която имаме същите интереси като Русия. И можем да работим заедно. Ние трябва да включим в тази битка и мюсюлманските държави, както го прави Русия”.



Меркел не пропусна да упрекне Съединените щати и по-специално президента Тръмп за крутите мерки спрямо мигрантите от проблемните държави в Близкия Изток, определени от нея като „7 страни с преобладаващо мюсюлманско население”. Критиката не й се бе случвала по адрес на Обама.



Русия, която изпрати в Мюнхен третия или четвъртия човек в държавната йерархия – външния министър Лавров, използва случая да напомни сбъднатите прогнози от речта на президента Путин точно преди 10 години на същото място. „Ние видяхме докъде стигна опитът за демократизация или по-точно за озападняване на Близкия Изток преди 6 години. Светът повече не е западноцентричен”, заяви Лавров.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева