Свързани новини

08.11.2016 12:18

Вашингтон за Радев, Анкара за Цецка

Видян 3507 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Най-натовските столици Вашингтон и Лондон сензационно гласуваха за Румен Радев и той е победител на вота за президент на България там. Ген. Румен Радев събира 29.12% в САЩ, Цецка Цачева - 21.9%, а Трайчо Трайков - 14.74%. Кандидатът на  патриотите Красимир Каракачанов е четвърти с 14.32%. И подкрепата не е само от нашите преселници. Символно зад гърба на смятания за червен генерал при представянето му в проамериканската телевизия BIT на Нери Терзиева застана и се изказа лично бившият щатски военен аташе у нас Уилмът Даш. Което дойде като подкрепа след изявление на завършения от Радев щатски колеж Максуел в негова полза. На практика представител или институция от ЕС или САЩ не дадоха подкрепа за Цецка Цачева, което е показателен факт за изолацията на кабинета след поредица от грешни стъпки във външната политика и последвали залпове, включително и по премиера от солидни американски и британски издания.



Във Великобритания – другия най-силен играч в НАТО резултатите не са много по-различни от онези в Америка, с тази разлика, че Цецка остава трета: 21,34% за Радев, 16,27% за Трайков и едва 14,67% за Цачева.



На този фон подкрепата на режима на Ердоган за ГЕРБ пролича ярко с изборния триумф на председателя на БЪЛГАРСКИЯ парламент при комшиите, макар гласовете, идващи през Местан да се оказаха в пъти по-малко от очакванията на управляващите.



В столицата на ислямиста Анкара Цачева взема 835 гласа срещу едва 7 на Радев. В Измир е още по-красноречиво – 1292 към 10. В Одрин е 298  на 15. В Истанбул резултатът е  109:26, но именно там е гнездото на съпротивата срещу режима, който хвърли десетки хиляди учители, учени, журналисти в затвора и комуто кабинетът на ГЕРБ връща без съд и противно на всички европейски и български закони всички опозиционери, влезли в България, вместо да репатрираме терористи, които влизат у нас като нелегални имигранти, кой знае защо наричани „бежанци”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.