08.08.2016 14:48

Всички полети на Делта еърлайнс са отменени заради компютърен срив

Видян 1329 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Всички излитащи полети на "Делта еърлайнс" засега са отменени заради глобален срив в компютрите на авиокомпанията. Самолетите, които вече са излетели, пътуват нормално, уточниха от превозвача. "Делта еърлайнс" обяви в туитър за срива, след като пътници съобщиха в социалната мрежа, че има проблеми с чекирането или излитането на самолетите на летища по целия свят, предаде БНР.


Компютърният срив е бил причинен от прекъсване в електрозахранването в Атланта, обяви авиокомпанията. То е засегнало компютърните системи и дейности на превозвача по целия свят и е довело до забавянето и отмяната на полети.


Сайтът на "Делта еърлайнс" не посочва актуална информация, а летищните системи за чекиране на пътниците не функционират.


Екипът ни по информационни технологии работи по отстраняване на проблема, посочи превозвачът.


Джини Чой чака заедно със стотици други пътници на летището в Торонто и няма представа кога ще излети за Ню Йорк. Тя твърди, че авиокомпанията не е предоставила на пасажерите никаква информация освен тази в туитър.


Всъщност хората просто седят и търсят информация за "Делта еърлайнс" в гугъл и туитър. Служителите тук също просто седят. Изглеждат объркани, но в действителност вината не е тяхна, обясни Джини Чой.


Джийн Тсай и приятелката му са на летище "Хийтроу" в Лондон в очакване на полет до Сиатъл. Служителите на "Делта еърлайнс" на аерогарата не знаят какъв точно е проблемът с компютърната система и обясняват на пътниците просто да чакат полетите си.


Не ни казаха, никой нямаше представа, но полетите са отменени за неопределено време. Има много хора, опашките са много дълги и изобщо не се движат, каза Джийн Тсай.


Проблемите на "Делта еърлайнс" идват по-малко от три седмици, след като авиокомпанията "Саутуест еърлайнс" отмени над 1 000 полета след срив в нейната система.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

дева