Свързани новини

09.10.2015 12:18

Доналд Туск: Готови сте за Шенген

Видян 2238 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бежанската криза и мерките на ЕС, влизането на България в Шенген и енергетиката обсъдиха на среща днес премиерът Бойко Борисов и председателят на Европейския съвет Доналд Туск, съобщава КРОСС.


Бежанците и миграцията - това са били акцентите в разговорите, отбеляза след срещата Туск със съжаление, че не е останало време да си говорят и за културата на България.


Аз наистина се отнасям с уважение към вашите усилия. Ние много добре разбираме колко много ресурси използвате, за да защитите границите. За мен това е ясно доказателство, че ви сте готови да бъдете част от шенгенското пространство и заслужавате похвала за активното участие във ФРОНТЕКС в други държави членки. Това е още едно доказателство за вашата ангажираност към европейската солидарност.


Но солидарността е двустранна. И ако възникнат допълнителни трудности на границите на България, могат да се разгледат възможности за предоставяне на подкрепа от ЕС под формата на финансова помощ или друг вид помощ, каза Туск.


Туск даде България за пример на останалите държави като най-добре охраняваща границите си.


Но ние трябва да сме реалисти и да пренасочим дебата от това как да се справим със симптомите към това как да се справим с основните причини. В резултат от специалния Европейски съвет, който се проведе на 23 септември, в момента има едно общо виждане между всички държавни и правителствени ръководители на ЕС, че възстановяването на контрола по външните граници на ЕС е нашата основна задача. Възстановяването на контрола на нашите външни граници е безспорно условие за една ефективна, хуманитарна и безопасна политика в областта на миграцията, каза още председателят на Европейския съвет.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец