Свързани новини

09.04.2015 12:02

КП: Любовницата на Немцов в заговор за убийството му

Видян 1760 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Украинската любовница на руския опозиционер Борис Немцов Анна Дурицкая е имала два мобилни телефона, единият - с чип за проследяване, в момента на неговото убийство, пише в. „Комсомолская правда“. Изданието се позовава на източник близък до следствието, който твърди, че в момента се проверяват нейните връзки с украинските спецслужби.


След като Немцов е бил прострелян, Дурицкая е отишла до намиращия се наблизо снегорин, за да помоли шофьора да позвъни в Спешна помощ, тъй като самата тя е била в шок. На записите от камерите за наблюдение в района се вижда, че след това тя е изхвърлила някакъв предмет в намиращия се наблизо контейнер за смет, в който по-късно е открит мобилен телефон. Оказва се, че апаратът е излъчвал сигнал, което подсказва, че е възможно двойката да е била следена, а Анна Дурицкая да е била наясно с това.


"При задържането й Дурицкая е предала на следователите мобилния телефон, който тя дала на шофьора да извика линейка. Но в другия  телефон, който е открит в кошчето за боклук и е установено, че е бил на Дурицкая, е открит чип, излъчващ сигнали", твърди източникът на кп.ру. Според следствието органидаторите на убийството са следяли влюбената двойка имено чрез този телефон.


"Има резон да се предполага, че украинската манекенка не е случаен участник в криминалната история. Сега се проследява нейната връзка с шефа на Службата за сигурност на Украйна Наливайченко", обяснява източникът. 


На въпрос защо при тези подозрения Анна е била освободена и си е заминала за Украйна, той отговаря, че това е с цел да се проследят контактите й "не само там, но и по нататък. Основания за това давало предположението, че Дурицкая е вербувана от Юрий Берьоза, командир на батальона "Днепър-1", който я запознава преди 3 години с Немцов. 




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

към хороскоп хороскоп

дева