Свързани новини

29.10.2014 09:45

60 % от учениците с проблеми с костно-мускулната система

Видян 927 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

60 % от учениците у нас имат проблем с костно-мускулната система. Данните са повод Институтът за семейна политика да организира безплатни ортопедични прегледи на деца от първи до осми клас, съобщава БНР. Специалисти ще преглеждат без предварително записване в ортопедичната болница в София на бул. „Никола Петков" 56 от 9.00 до 14.00 часа, обясни председателят на института Христина Христова.


Оказва се, че близо 13 % от децата на възраст между 7 и 9 години страдат от гръбначни изкривявания, които по-късно оказват влияние на здравословното им състояние.


Безплатните благотворителни профилактични прегледи за деца за гръбначни изкривявания и костно-мускулни проблеми ще продължат три дни. Те са организирани от института в партньорство с Университетската специализирана болница по ортопедия - Горна Баня.


Христова посочи, че високият проблем на деца с проблеми с костно-мускулната система се дължи на факта, че те не спортуват достатъчно, стоят прекалено дълго пред компютрите. Друга причина е, че малките ученици носят тежки чанти. По думите на Христина Христова и родители, и учители, и медици правят системна грешка, а именно, че не се прави профилактика. Като резултат от това проблемите в опорно-двигателния апарат не се откриват навреме. Това пък от своя страна води до сериозни увреждания и заболявания впоследствие.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете