Свързани новини

17.09.2014 18:10

Пуснаха на свобода Пеньо Мангъров

Видян 4083 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 1.3333
много слаба слаба добра много добра страхотна

Прокуратурата потвърди информацията, че известният рецидивист Пеньо Мангъров познат още като Сашо Чешкия вече е на свобода. Последното нещо, за което Мангъров бе подсъдим, е случай за изнудване чрез секс записи. Спецченгета го закопчаха през ноември 2013 г.  


След проведените процеси, за провинението си Сашо Чешкия получи 1,5 г. затвор. Оказва се обаче, че фаталният Мангъров се бил споразумял с прокуратурата за наказанието си, а Специализираният съд от своя страна одобрил уговорката – 1,5 години затвор.


Така Мангъров няма да лежи 17 месеца зад решетките, заради престоя в ареста от задържането си насам, както и за още няколко различни по дължина периода, в които е бил зад решетките за различни провинения. Събрани общо присъствията му отговаряли на въпросните години и се приспаднали от присъдата му.


Припомняме, че последната жертва на Мангъров бе Евелина Стратева, с която имал интимна връзка. Според обвинението той поискал 23 хиляди лева за 24 часа, за да не разпространи в интернет секс запис между двама им. Освен това обяснил, че ако не изпълни изискванията му в поставения срок, не само сумата ще расте, но и може да пострадат родителите и дъщерята на дамата. Мангъров бе задържан минути, след като засегнатата жена му предава първата вноска – от 1200 лева в банкноти, предварително белязани от разследващите.


Пеньо Мангъров е известен и с това, че сам предложил преди няколко години да даде информация за това кой стои зад убийството на ъндърграунд боса Геогри Илиев.


Сашо Чешкия е сочен и за близък до главатаря на Килърите 5 Йоско Костинбродски и още редица подземни лица.


През септември 2009 г. Пловдивският окръжен съд даде 20 г. затвор на Мангъров за убийството на Цимерман, а го оправда за Иржи Витек.


В ареста той преживя бурен любовен роман с прокурорката Соня Алексиева, за която дори се ожени. Тогава тя напусна поста си в обвинението и стана адвокат. Месеци след сватбата обаче последва разводът й с фаталния любовник.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и