Свързани новини

21.02.2014 14:59

Истинският проблем на Странджа е ударната гола сеч

Видян 1789 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Докато псевдоеколозите от Зелените вдигат шум около устройствения план на Царево, истинският проблем на Странджа остава скрит за публиката. А той е в масираната в последно време, безразборна и незаконна гола сеч. 

Ако беше позволена, тя би била подборна, уточняват горски от този край. Те са безсилни да направят каквото и да било, тъй като секачите са с мощен политически чадър от известен местен депутат от управляващите, разказват хората. Дървеният материал се откарва с тежки камиони, които вече са отнесли пътищата в района, до бургаското пристанище, откъдето отплава на кораби за Турция.  

Алармата, която вдигат от известно време, дори не трогва представителите на ресорното Министерство на земеделието и храните, което отговаря и за горите в републиката. Нищо чудно, след като прочулата се със заменки фамилия Баткови води информационните кампании на ведомството. 

Отвратителното е, че освен, че не реагира публично, Министерството на земеделието не провежда и залесителни кампании, които биха могли поне да неутрализират в бъдещ план част от проблема. А това му е длъжност!

Въпросът е поставян многократно пред властите, но на местните хора и медиите, и институциите не им обръщат внимание, както на Зелените от президентския кръг Капитал.

Още по-ужасяващото е, че се секат дъбови и букови гори, които ускорено „оплешивяват”. Безценната и все по-рядка у нас дървесина си отива в мебелните фабрики на „братска” Турция, а парите от тази работа дори не влизат в хазната като процент данъци, а потъват в джобовете на злосторници.

Населението вече е уплашено, понеже водопроводчиците в Малко Търново са предупредили хората – лятото вода най-вероятно няма да имат. Районът е лишен от големи водоизточници и гората е тази, на която се разчита. Щом я няма нея, няма да има и живителна течност в чешмите.   

Другата заплаха е чисто етническа. За гнусната незаконна сеч на Странджа са докарвани групи цигани, пардон - роми от Сливенско. С това от месеци се подменя процентното съотношение на етносите и българите остават в малцинство, жалват се местните хора, които са известни със своя буден национализъм. Все пак Странджанският край роди НФСБ.




Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и креативност

Денят е подходящ за идеи, свързани с иновации и