Свързани новини

29.01.2014 15:30

Окончателно! Жоро Инкасото ще лежи 12 години

Видян 1314 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Георги Енев - Жоро Инкасото ще лежи 12 години в затвора, реши Върховният касационен съд, съобщиха от пресофиса на съда. Решението на най-високата съдебна инстанция потвърждава това на магистратите от Пловдивския апелативен съд и е окончателно.


Според ВКС не е основателна жалбата на Енев, който на 16 януари поиска намаление на присъдата си. Тогава той заяви пред съда, че съжалява, но така и не каза къде са задигнатите пари.


Присъдата на втора инстанция на Жоро Инкасото бе наложена през октомври 2013 г. Тогава магистратите от Пловдивския апелативен съд я увеличиха от 8 на 12 години. Основният мотив на апелативните магистрати да увеличат присъдата бе неправилното обсъждане на смекчаващите вината обстоятелства, приети от Окръжния съд – и най-вече изразеното от подсъдимия съжаление.


„Нито чистото съдебно минало на Е. (Енев, б.р.), нито трудовата му ангажираност са в състояние да омаловажат проявените от него в конкретния случай качества с изключително прецизно подготвеното и дръзко изпълнено престъпление,които сочат на една с подчертано престъпни наклонности личност, добре прикрита дотогава зад привидни достойнства“, обясняват сега от Върховния съд.


Припомняме, през лятото на 2012 година Жоро Инкасото задигна 1,5 млн. лева служебни пари от поверения му брониран автомобил. След като дни наред бе в неизвестност и се стигна до международно издирване, той сам се предаде в полицията.


Остава загадка обаче къде са откраднатите пари. Загубите на фирмите, чиито суми бяха задигнати, са покрити напълно от застрахователите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

скорпион

Този ден предлага възможности за интензивни емоционални преживявания

Този ден предлага възможности за интензивни