Свързани новини

15.01.2014 10:12

Прада препрала 420 млн. евро

Видян 1729 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки че са доста различни по дизайна на колекциите си, “Прада” и “Долче & Габана” може да имат сходни подходи за плащане на данъци, показват последната публикация в италианския вестник Corriere della Sera, цитирана от "Блумбърг".


Дизайнерката Мучия Прада, главният изпълнителен директор на компанията Патрицио Бертели и счетоводителят Марко Саломони са заподозрени в хода на разследването за данъчни измами, което започна след като луксозната модна къща разкри недекларирани приходи. Адвокатите на компанията засега отричат срещу тримата да има повдигнати обвинения.


Новината идва само месец след като “Прада” постигна споразумение с данъчните власти, с което се съгласи да премести компаниите си в Холандия и Люксембург (и двете области са с ниски данъци) обратно в Италия и да плати 420 млн. евро в данъци със задна дата.


Подобно на “Прада”, дизайнерите на “Долче & Габана” - Стефано Габана и Доменико Долче бяха обвинени в укриване на приходи в размер на 1 млрд. евро като магистратите настояваха двамата да заплатят глоба от 343.4 млн. евро.


Дизайнерите получиха и присъди от 20 месеца затвор, но е малко вероятно както те, така и другите обвиняеми - изпълнителните директори на компанията, да лежат в затвора.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

дева