Свързани новини

06.12.2013 15:35

Убиецът от „Соло” се е укрил

Видян 2453 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Илиян Тодоров го няма, укрил се е, за да не излежи доживотната си присъда. Такова подозрение изрази в ефира на bTV Радмила Важарова, майката на Кирил - една от двете жертви на Тодоров през 2009 година пред дискотека „Соло" в столицата.


Според жената, семейството на убиеца е задействало схема, чрез която да се даде възможност на Тодоров да се укрие. Било повлияно на Софийски градски съд (СГС) да издаде оправдателна присъда на първа инстанция, „за да излезе той от затвора, да се укрие след това, ако няма последваща оправдателна присъда, както и стана".


„След като беше освободен от СГС, Илиян Тодоров не се появи на нито едно от заседанията на Апелативния съд, нито на единственото на Касационния съд. Преди това мълча през цялото време на процеса и не даде факти, за да докаже своята невинност. Единственият му път бе да се укрие. Имаше много молби за промяна на мярката му за неотклонение - едно изцяло нагло поведение", допълни Важарова.


По думите й, близките на Васил, другата жертва на убийството пред „Соло", имат същите опасения за укриването на Тодоров.


Защитникът на Илиян Тодоров адвокат Явор Нотев обясни пред News.bg, че няма информация Тодоров да се е укривал. За това, че клиентът му се бил укрил, научил от медиите, които го заливали с въпроси за Тодоров. Адвокатът бе лаконичен в коментара по темата: „Има си процедура, като мине, ще видим".


В сряда ВКС потвърди окончателно доживотната присъда на Илиян Тодоров. Той в момента е на свобода, трябва да влезе в затвора следващата седмица.


Младият мъж излезе от ареста през декември 2011 г., след като градският съдия Румяна Ченалова го оправда за двете убийства. През април т. г. обаче делото претърпя обрат. Състав на апелативния съд с председател Антоанета Данова прати Тодоров доживот с право на замяна в затвора. Магистратите обаче не промениха мярката му за неотклонение.


Двойното убийство пред заведението, което се намира на метри от Съдебната палата, стана на 18 април 2009 г. Тогава при скандал с нож в гърба бяха наръгани Васил Александров и хокеиста Кирил Въжаров. Приятелят им Кирил Димитров също бе намушкан, но оцеля.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Денят ще предложи динамични социални контакти

Денят ще предложи динамични социални контакти. Бъдете