Свързани новини

02.01.2013 12:47

Милион зрители без бТВ

Видян 3097 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

бТВ изчезна от екрана на поне милион телевизори. Абонатите на Булсатком няма да могат да гледат програмите на bTV Media Group, след като телевизията и операторът не успяха да се договорят за 2013 г.



Заради неуредени плащания от бТВ заявиха, че ще прекратят договора си с оператора в края на миналия месец. От Булсатком пък отреокоха да имат задължения към телевизията. Двете страни се споразумяха да прекратят споровете само покрай празниците. От първия работен ден обаче бТВ не се излъчва по Булсатком.

"Освен, че дължи сериозни суми, Булсатком отказва да поднови договора си за излъчване на 7 канала на bTV Media Group (bTV, bTV Action, bTV Comedy, bTV Cinema, Ring.bg, bTV Lady и bTV HD), на обща цена по-ниска от 2 лв. на абонат, а в същото време оценява и заплаща само за един канал в мрежата си 2,80 лв. на абонат. Това e дискриминация спрямо bTV“, заявиха от телевизията. bTV са категорични, че ще възстановят сигнала на каналите си към „Булсатком” едва след като доставчикът си погаси задълженията и двете страни постигнат взаимоизгодно съгласие нов договор през 2013 г. От bTV съветват зрителите си да гледат програмите им чрез ефирен сигнал, на живо в интернет на btv.bg, както и в мрежите на другите кабелни и сателитни оператори.

Абонатите на цифровата телевизия все пак могат да гледат бТВ, тъй като тя се разпространява ефирно. Междувременно от Булсатком уточниха, че за времето, в което бТВ отсъства от пакетите им, клиентите ще плащат по-ниски такси. Оттам обещават и съдействие на клиентите си за настройка на телевизорите за приемане на ефирен сигнал. Днес се очаква разговорите между двете страни да продължат и да се стигне до някакъв компромис.

"Уважаеми клиенти, извиняваме се отново за причиненото неудобство. Въпреки усилията ни да бъде постигната нова договореност за приемливи условия в защита на интересите на клиентите ни, сигналът бе преустановен поради изтичане на договора ни с bTV Media Group. Сигналът ще бъде възстановен при достигане на справедливо решение. За времето на прекъсване на сигнала и до неговото възстановяване, клиентите на Булсатком ще бъдат компенсирани със съответното отчисление от месечната такса. Както и ще им бъде оказано съдействие за настройка на тв приемниците за приемане на ефирен сигнал", пише в съобщение до зрителите от Булсатком на мястото на спрените канали.


Операторът няма подновен договор и с ТВ 7, изтекъл е и договорът с Нова тв, засега обаче тези програми не са спрени.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.