Свързани новини

13.07.2010 09:39

Излиза докладът за скандалната наркопоправка

Видян 1738 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очаква се днес да бъде готов докладът на временната комисия, която разследваше скандалната наркопоправка в "Държавен вестник". Поправката за малко не легализира рекламата на дрога.


В края на март от президентството информираха, че промяната в Закона за наркотичните вещества се е появила в Държавен вестник без президентски указ. Нещо повече - поправката променя и смисъла на текста и така за малко не беше разрешено рекламирането на наркотици. Анкетната комисия трябваше спешно да провери дали няма опит за лобизъм и кой е виновен за това. В нея бяха разпитани служители на парламента и депутатите Пламен Цеков и Светлин Танчев. Цеков - защото прочете в пленарната зала текст при второто четене. А Танчев - защото се оказа, че сътрудникът му хванал разминаването и сигнализирал. Така и двамата попаднаха на мушката на КБ, които бяха най-активни в настояванията си за персонализиране на вината и отстраняване на виновника. Според депутата от КБ Мая Манолова по-вероятно е комисията да приеме вариант, според който вина за техническата грешка не носят служителите на парламента. Ако предложенията бъдат приети, ГЕРБ ще отбележи сериозна слабост в председателстването на ключови комисии в парламента. Светлин Танчев е председател на Комисията по еврофондовете. А Пламен Цеков е зам.-председател в Комисията по здравеопазване, откъдето седмица преди това си отиде заради друг скандал нейният председател Лъчезар Иванов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

везни