Свързани новини

07.07.2010 12:53

Лъчезар Иванов подаде оставка

Видян 2104 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Скандалният депутат от ГЕРБ Лъчезар Иванов подаде оставката като зам.-председател на парламента и като председател на Софийската организация на партията.


Новината съобщи самият Лъчезар Иванов в парламента. Решението, което е взел, "имало за цел да защити името си и честта най-вече на политическа партия ГЕРБ", която трябва да продължи пътя си и да покаже нов морал в управлението на държавата, обясни самият той.
Лъчезар Иванов попадна в центъра на скандал, след като се опита да спре репортаж на Нова телевизия, в който бе показан охолния живот на негов приятел – митничар. По нареждане на директора на Агенция „Митници” Ваньо Танов е била извършена проверка за доходите на един от служителите на ГКПП „Калотина”, показани в разследването на Нова телевизия за нарушения на митничари. Досегашният заместник-председателя на Народното събрание Иванов се опитал да ходатайства пред Ваньо Танов да бъде назначен митничарят Сергей Бранков. Пред НТВ тази сутрин Танов заяви, че "над него никой не е оказвал натиск за назначения”. Танов обаче допълни, че лично премиерът е подчертал, че не желае компромиси в тази насока. Действително Лъчезар Иванов е идвал на среща и е "гарантирал" за Сергей Бранков, но след като му е било отказано Бранков да бъде издигнат скоростно за директор на митницата "Калотина" или поне за началник смяна, депутатът се е отдръпнал, разказа Танов. Името на Бранков нашумя след репортаж от който се видя, че началникът на смяна в митницата има палат върху 1.5 декара в покрайнините на София. Бранков обясни, че взима заплата от 600 лева месечно и че джипът "Фолксваген туарег" за 100 000 лева, който кара, му е даден от приятел. Нова телевизия обвини депутата от ГЕРБ, че опитал да спре излъчването на репортажа. Съпругата на Бранков пък е експерт в здравната комисия, оглавявана от самия Лъчезар Иванов.
Името на Лъчезар Иванов бе замесено и около скандалния текст в Закона за наркотичните вещества, който бе обнародван в Държавен вестник преди около два месеца. Досегашният зам.-председател на НС и председател на здравната комисия Лъчезар Иванов се смята за едно от протежетата на Искра Фидосова, която вкара първия лобистки проекто-закон в НС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 21 април 21:00ч.

Специален отдел Q

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Ли Карл Мьорк Фарес Фарес Assad Соня Рихтер Мерит

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей