Свързани новини

08.09.2009 08:40

Обама призова учениците в САЩ да учат здраво

Видян 1255 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Американският президент Барак Обама ще призове учениците в САЩ да ходят на училище и да учат здраво. Това се кава в негова реч, чийто текст бе публикуван от Белия дом, поради опасения на родители, че той се опитва да въздейства политически на децата им, информира БГНЕС.


"Ние имаме нужда всеки от вас да развие талантите си, знанията си, интелигентността си, за да може да помогне за разрешаване на най-тежките проблеми. Ако не направите това, ако изоставите училището, вие не изоставяте само вас самите, а и страната", се казва в текста. Обама цитира за пример своето собствено детство като син отгледан само от майка си. "Имаше моменти, в които се чувствах сам. Не винаги бях толкова концентриран колкото трябваше. Но имах късмет. Имах многобройни втори шансове и можах да отида в университета". След това Обама подчерта, че "каквито и трудности да има човек през живота си, това не е извинение за пренебрегване на учебната работа или за лошо поведение". "Тук в Америка вие пишете сами собствената си съдба. Изграждате вашето собствено бъдеще", каза още той. За да окуражи онези, които имат неуспехи, Обама даде за пример баскетболиста Майкъл Джодан, който "е загубил стотици мачове и е пропуснал хиляди кошове" преди да успее.
Белият дом се зае да успокоява родители на американски ученици, които се възмущават от речта на президента, опасявайки се, че се влияе политически на децата им. Говорителят Робърт Гибс увери, че президентът просто се опитва да окуражи децата в началото на учебната година като ги подтиква към усъвършенстване.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови култури и идеи

Денят е подходящ за пътувания или изследване на нови