Свързани новини

26.09.2018 13:06

Буря в Гърция: Спряха фериботите, затвориха училища

Видян 1178 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Гръцките власти забраниха излизане на фериботи от пристанищата на Атина заради бурята, която достигна 6-та степен по скалата на Бофорт. Отменено е движението на корабите от пристанищата Пирея, Рафина и Лаврион до островите в Егейско море. Затворени са и маршрутите Рио-Антирио, Агия Марина-Неа Стира, Аркица-Едипсос, Кавала-Тасос, Волос-остров Споради, съобщава Нова.


Скоростта на ветровете достига над 80 км/ч, а височината на вълните е от 5 до 7 метра.


Гръцката брегова охрана спаси деветима чужденци на загубена яхта в Сароническия залив. По това време в района вятърът достигал 7 от 8 бала по скалата на Бофорт. Координационният център на Бреговата охрана изпрати лодка и три товарни кораба в района на бедствието.


Лошото време доведе до рязък спад на температурите в южната ни съседка - от 34 до 17-19 градуса. Заради бурния вятър на някои места са изкоренени десетки дървета, а администрацията на островите Андрос, Тинос и Миконос затвори училища и детски градини.


Според метеорологичните прогнози лошото време ще продължи до следващия понеделник. Циклонът се движи от Йонийско море на североизток, като е на път да се превърне в мощен ураган с тропически характеристики. В следващите дни се чакат изключително обилни валежи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.