Свързани новини

18.05.2018 13:02

БСП внесе 200 хил. подписа за спиране на сделката за ЧЕЗ

Видян 2048 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Внесохме подписите на 200 хил. българи, събрани от Националната гражданска инициатива „Държавата да спре сделката с ЧЕЗ”. Очакваме КЕВР да изпълни своите нови правомощия, които бяха гласувани от парламента и да не даде разрешение за сделката с ЧЕЗ”, заяви зам.-председателят на ПГ на „БСП за България” Жельо Бойчев.


Жельо Бойчев обясни, че вчерашното решение на Народното събрание дава конкретни ангажименти на правителството.


„До края на годината Министерски съвет трябва да ревизира и допълни постановлението, което касае обектите от значение за националната сигурност, включвайки основни активи и дейности на електроразпределителните предприятия. Това ще  гарантира сигурността на българските граждани и в бъдеще няма да бъдем свидетели на такива ситуации”, категоричен бе Бойчев.


Той заяви, че очаква БНБ да изпълни вчерашното решение на Народното събрание и да предостави информация за участието на български банки във финансирането на сделката за ЧЕЗ Груп – България. „Изпълнението на това решение ще покаже, дали България е република на гражданите или република на банките”, категоричен бе депутатът от БСП. Социалистите искат българското правителство да заяви интерес към придобиване на активите на ЧЕЗ Груп в България. „Държавата не може да бяга от тази отговорност, след като продажбата е заявена от чешкото правителство”, посочи Бойчев.


Депутатът от „БСП за България” Стоян Мирчев коментира, че подписката за развалянето на сделката с ЧЕЗ се подкрепя от много български граждани, като в нея са се подписали и членове на правителството на Бойко Борисов.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

ДжейЛо

ДжейЛо отмени концерти заради мижав интерес

Певицата Дженифър Лопес отмени няколко ...

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 24 март 21:00ч.

Добрият лъжец

Режисьор: Бил Кондън
В ролите: Иън Маккелън, Хелън Мирън, Йоханес Хаукур Йоханесон, Ръсел Тови, Джим Картър, Фил Дънстър, Александър Йованович и др.

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

стрелец