12.11.2015 10:59

Google публикува кода за новия си изкуствен интелект

Видян 1669 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Google публикува свободно за всички кода на новия си софтуер за изкуствен интелект TensorFlow. Главната цел на софтуера е да се използва за машинно обучение.


Google използва подобни технологии в търсачката на компанията, Gmail както и услугата Google Photos. Освен за подобрение на качеството на онлайн услугите, такъв софтуер може да се използва и за обучение на компютри и разпознаване на обекти.


"Преди две години не можехте да използвате гласови команди на фона на градския шум, не можехте да прочетете табела на чужд език с помощта на Google Translate и не можехте веднага да намерите фотографията на вашия лабрадудъл в Google Photos. Нашите приложения просто не бяха достатъчно умни. Но през този съвсем кратък период от време те станаха много, много по-умни, благодарение на машинното обучение, допълниха от компанията.


С годините софтуерът става все по-сложен, както и целите на компанията. TensorFlow е второто поколение на софтуера, разработен от Google, като е създаден така, че да отстрани недостатъците на своя предшественик DistBelief. Според компанията разработката може да се използва както за научни цели, така и за реални продукти.


Системата е изградена на принципа на човешкия мозък и неговите способности да разпознава обекти. Google смята, че това ще ускори развитието на изкуствения интелект и машинното обучение, като ще помогне и за създаването на множество нови услуги и продукти, които да се възползват от новите технологии.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

рак

Очаква ви продуктивен ден

Очаква ви продуктивен ден, ако успеете да организирате