03.11.2015 17:15

Създадоха първото българско фентъзи

Видян 2644 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Създаването на първото българско фентъзи, базирано на мотиви и легенди от българския фолклор, обединява група млади, но опитни, аниматори от студио „Змей“. Вече трета година те работят неуморно за реализиране на благородната идея - да покажат родната митология по модерен и лесен за възприемане от чужденците начин. Бъдещата анимационна поредица „Златната ябълка“ (The Golden Apple) няма да бъде преразказ на известната народна приказка за тримата братя и змея, а авторски приключенски сериал. Стъпвайки върху сюжета й, анимационният проект ще показва България в положителна светлина. Визуалният стил и музиката на сериала ще включват традиционни и адаптирани фолклорни мотиви.


 


Аниматорите искат да мотивират младите българи да открият, а по-възрастните - да преоткрият, богатството и мъдростта на българския фолклор. Творците са вдъхновени от идеята да пресъздадат със съвременни дигитални технологии и глобално да популяризират българската идентичност. За всички тях, “Златната ябълка“ е не просто анимация, а кауза. Целият екип работи на доброволни начала, като инвестира време и усилия в проекта.


 


В момента авторите приключват работа по трейлъра на първия епизод, като амбицията им е скоро да го пуснат в интернет и чрез големия брой гледания - да го превърнат в световно събитие. Така младите аниматори се надяват да покажат уникалността и значимостта на проекта и да привлекат чуждестранни инвеститори, които със своята финансова и логистична подкрепа да превърнат планирания анимационен сериал в реалност.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудни решения

Днес може да се наложи да вземете трудни решения,